sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Victoria pelasti kaltoinkohdellun lastensuojelulapsen

Victoria oli lapsenkaipuuseen etsinyt lohtua ja apua käymällä muun muassa perhehoitovalmennuksen ja hänet ja miehensä hyväksyttiin sijaiskodiksi lastensuojelun asiakasperheen lapselle. Heille tuli tieto, että pieni venäläinen Ekaterina-tyttö jolla ikää on kolme vuotta, olisi heille tulossa sijaiskotiin. He kävivät katsomassa tyttöä vastaanottokeskuksessa. Suloinen pieni tyttö, joka vaikutti heti pitävän Victoriasta ja otti estottomasti kontaktia vieraaseen aikuiseen, mikä on aika tyypillinen kaltoinkohdellun lapsen merkki. Ekaterina oli joutunut kokemaan kovia mutta nyt tuo suloinen pieni Ekaterina pääsee parempaan paikkaan.



Ekaterina haettiin heille kotiin. Ekaterina oli kolmevuotias mutta ei osannut puhua ollenkaan ja äänteli vaan ja sanoi ehkä muutamia sanoja ja siinä kaikki. Ekaterina vietiin myös päiväkotiin ja siellä tuli ilmi, että hän ei oikein osaa leikkiä muiden lasten kanssa, sotkee muiden leikit ja puree muita lapsia eikä ole oppinut vielä olemaan ilman vaippoja. Ekaterina oli päivähoidossa vaikea ja temppuili, karkaili ja heitteli tavaroita, ei totellut ja hoitajat olivat neuvottomia Ekaterinan tempauksien edessä. Mikään keino ei tepsinyt. Niinpä tyttö toimitettiin tutkimuksiin jossa hänet todettiin olevan jäljessä ikäisiään huomattavasti.



Kyseessä on kehitysviive mutta vielä ei annettu kehitysvammadiagnoosia kun uskottiin kehitysviiveen johtuvan huonosta kohtelusta jota Ekaterina sai varhaislapsuudessa. Pään MRI-kuvasta löytyi aivoissa muutoksia jotka ovat tulleet luultavasti siitä kun tyttöä on pahoinpidelty niin rajusti kotona ennen huostaanottoa. Vaurioita on niissä aivojen osissa jotka säätelee oppimista. Ekaterinan tilannetta päätettiin tarkkailla ja jos ilmenee lähempänä kouluikää vaikeita oppimisvaikeuksia niin kehitysvammadiagnoosia mietitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Victoria pelasti kaltoinkohdellun lastensuojelulapsen

Victoria oli lapsenkaipuuseen etsinyt lohtua ja apua käymällä muun muassa perhehoitovalmennuksen ja hänet ja miehensä hyväksyttiin sijaiskod...